{rokbox}images/stories/jutut/48-turkin-antalyan/antalya_2012_tam 075.jpg{/rokbox}

Pieni suomalainen suunnistajajoukko lähti pakkasia pakoon ja osallistui Turkin Antalyassa järjestettyyn O-festiin. Lensimme Istanbulin välilaskun kautta Antalyaan. Kentällä meitä oli vastassa iloinen ja ystävällinen Veysel Guler, hän oli ystävineen järjestänyt meille hienon suunnistusviikon. Varsinaiseksi ”aarteeksi” osoittautui Yusuf-autonkuljettajamme, hän tarjosi meille täydellisen kuljetus ja huoltopalvelun. Jokaisen harjoituksen ja kilpailun jälkeen Yusufin auton takaosassa odotti vastapuristettu appelsiinimehu. Lisäksi harjoitusten ajomatkat käytettiin Antalyan kaupunkiin ja nähtävyyksiin tutustumiseen, joten Antalyan kaupunki tuli nähdyksi monelta kulmalta. Suunnistusviikkomme kuului 4-harjoitusta Veysel Gulerin hyvin suunnittelemilla radoilla mielenkiintoisissa ja erilaisissa maastoissa. Kartat olivat myös korkealaatuisia, osa Esa Huttusen tekemiä.

{rokbox}images/stories/jutut/48-turkin-antalyan/antalya_2012_tam 071.jpg{/rokbox}
Yksi harjoituksista oli sprintti-suunnistus, johon kuului myös labyrintti-osuus, joka on aina yhtä mielenkiintoinen. Toivoisin, että joskus Suomessakin kokeiltaisiin tällaista suunnistusta. Parin harjoitusten ns. kilpailukeskukset olivat paikallisia aidattuja ulkoilualueita, joissa oli mielenkiintoiset vapaa-ajanviettopaikat, jonkinlaiset telttatalot, joiden lattiat olivat maasta noin 20-30 sm ja sisutuksen pehmeät matot, pöydät ja tyynyt penkkeinä. Syötävät ja juotavat tarjottiin näihin telttoihin. Söimmekin maukkaan paikallisen lounaan yhdessä tällaisessa paikassa. Kun olimme tarpeeksi harjoitelleet, koitti 3-kilpailun ANTALYAN O-FEST 3. -4.2.2012. Perjantaina oli kaksi kilpailua, ensin oli aamupäivän sprintti Pyramid Parkissa, Välimeren rannalla. Toisena oli yösuunnistus Vanhan kaupungin kujilla myös Välimeren rannalla. Kolmas lauantain keskimatkan kilpailu suunnistettiin avain hotellimme Lara Hadrianuksen vieressä olevalla rantahiekkadyyneillä. Tämän kilpailu tuottikin monelle vaikeuksia, kun kartan mittakaava ja maaston muodot erosivat Suomen maastoista. Hakua taisi tulla kokeneemmillekin suunnistajalle.
{rokbox}images/stories/jutut/48-turkin-antalyan/antalya_2012_tam 028.jpg{/rokbox} {rokbox}images/stories/jutut/48-turkin-antalyan/antalya_2012_tam 030.jpg{/rokbox} {rokbox}images/stories/jutut/48-turkin-antalyan/antalya_2012_tam 033.jpg{/rokbox}

Kokonaisuutena harjoitusten ja kilpailujen järjestelyt toimivat erinomaisesti, vaikka järjestäjiä näytti olevan pieni aktiivien joukko. Toisaalta osanottajien määrä ei ollut suuren suuri. Paikallisissa kouluissa oli samaan aikaan talviloma, joten suuri joukko lapsia ja nuoria osallistui meidän kanssa sekä harjoituksiin että itse kilpailuun. Muuten kansainvälinen edustus taisi olla meidän suomalaisten varassa lukuun ottamatta Novikovin veljeksiä ja muutamaa muuta Venäjältä.

Suunnistusviikkoon sisältyi myös tuhti annos paikallisia nähtävyyksiä - kiitos siis mainion kuljettajan - Termossosin ja Pergen muinaiskaupungit, Aspendosin antiikin ajan teatteri, joka oli kivestä tehty ja veti 15 000 katsojaa – mahtava laitos sekä puistomaiset vesiputoukset ja laajalti Antalya tuli nähtyä. Sää suosi viikkoa, vaikka alkuun pilvisyys ja pohjoisesta puhaltava kolea tuuli vaativatkin lähes talvista pukeutumista. Sää kuitenkin parani loppua kohden ja lauantaina viimeisenä päivänä olikin niin aurinkoista ja lämmintä, että Välimeressä tarkeni pulahtaa.

Suunnistusviikko oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja tyytyväisiä taisi olla koko meidän joukkomme, ainakin Helena Luoma!

{rokbox}images/stories/jutut/48-turkin-antalyan/antalya_2012_tam 041.jpg{/rokbox}
Kuvakokoelma Antalyan O-Fest 2012
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com